På vift

Ziggy tolkar danska

Ziggy tolkar danska

Hej, tjena, hallå och voff på er medborgare, nu har jag varit ute på vift kan ni tro!

Fredagen började lugnt och stilla. Jag gosade ner mig i en favoritfotölj efter frukost och morgonpromenad. Tvåbeningarna började efter en stund att bli lite mer aktiva och de diskuterade vad vi kunde hitta på. Jag måste ha slumrat till och missat något väsentligt för plötsligt var det fart när jag öppnade ögonen. En ryggsäck packades. Telefonsamtal avverkades. Jag fick lunch! Husse stoppade hundgodis i en påse. Min vattenflaska fylldes. Tvåbeningarna tog på sig skor. Husse greppade mitt koppel och tjoff så satt vi alla i bilen.

Via ett stopp i stora staden Malmö för att plocka upp lill-husses kusin, gick färden vidare till Danmark över en gigantisk vattenskål som kallas Öresund. Efter ytterligare några ”sväng höger” och ”sväng vänster” parkerade husse bilden på ett område där det var galet många andra bilar. Men vad är detta, tänkte jag.

Jag fick på mig koppel och sen började vi alla att gå. Ju längre vi gick desto mer folk blev det. Slutligen kom vi in i en gigantisk park full med en massa små hus och bodar samt knasiga maskiner som blinkade i glada färger, rörde sig hysteriskt åt alla möjliga håll samt pös, gnällde och lät i hela skalan från irriterande till jobbigt. Tvåbeningarna inledde med toalettbesök sen tog jag och husse en promenad i den stora parken. Det vimlade av dofter och en knäpp schäfer som skällde så fort den såg mig. För hård avel ger uppenbart en del oönskade effekter,

Vi sammanstrålade med de andra och sen gick vi in bland alla de där husen och maskinerna. Men jösses vad mycket tvåbeningar och intryck. Husse höll mig i kort koppel och jag gick så nära honom jag kunde. Det kändes tryggast så. Vi befann oss på en nöjespark som heter Bakken. Det var inte så farligt backigt faktiskt. Vårt första mål var en restaurang så att tvåbeningarna kunde äta lunch. Jag åt min lunch innan vi körde hemifrån. Det var skönt att sitta vid husses stol och mellan hans ben för att kunna ta in alla intryck på ett lite lugnare sätt än att gå omkring mitt i det hela. Efter en stund lade jag mig ner och var inställd på att ta en liten tupplur. Gick åt skogen direkt för när jag lade ner huvudet hamnade nosen fem centimeter från ett gammalt popcorn som låg under lill-husses stol. Sen upptäckte jag ännu fler popcorn. Som ni förstår var det helt omöjligt att koppla av då.

Lill-husse och hans kusin åkte den ena galna maskinen efter den andra. Jag fick spel av att vänta när de skulle åka två maskiner som låg intill varandra. Hallå, kan vi röra på oss lite va! Husse tog ut mig på en promenad i parken. Det var gött som ostbågar att komma bort från ståhejet, få nosa på gräs och träd, bajsa på en skön bädd av gamla boklöv och pinka in lite danskt revir. När vi gick till de andra igen kände jag mig betydligt tryggare i miljön även om det var minst lika gött när matte senare tog ut mig på en ny promenad i parken och dessutom gav mig middag.

När klockan blev kväll gick jag och husse till bilen. Jag var helt slut av alla intryck. Lill-husse och hans kusin skulle åka med ytterligare några maskiner och sen ville de försöka vinna på chokladhjul.

I hundburens trygga vrå

I hundburens trygga vrå

Det var underbart att komma till bilen och få lägga mig i hundburen. Husse satt hos mig och vi hade det hur mysigt som helst under tiden vi väntade på de andra. Efter en stund kom de till bilen. Lill-husse och hans kusin hade vunnit vars en gigantisk boll. Häftigt, lill-husse och så sjukt mycket roligare än det där du kallar choklad. Ja det får jag ju ändå inte smaka. En boll är alltid en boll.

Sen var det inte mer.

Vi körde hem.

Ziggy dagen efter

Ziggy dagen efter

Idag är det dagen efter. Jag gör inte många knop. Har hur mycket sömn som helst att ta igen.

God natt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s