Klick och godis

20130126-204046.jpg
Jag och husse har börjat på kurs i vardagslydnad. Det var en brokig skara hundar som samlades i en spännande hage i utkanterna av Lund. Vi fick börja med att vara lösa och springa runt för att hälsa på varandra och leka av oss lite innan träningen började.

Vi tränade på kontaktsökning samt att sitta på olika platser efter olika kommandon. På sitt skulle jag sitta framför husse, på sitt fot på hans vänstra sida och sitt work på hans högra sida. Vare sig jag eller husse förstod det där med att höger sida skulle heta work. Vad är det för fel på vänster och höger? Den sista positionen var knepigare och handlade mycket om tillit. När husse stod med axelbrett mellan benen och sa sitt mellan skulle jag gå bakom husse, fram mellan hans ben och sätta mig mellan dem. Det var lite svårt att förstå men till slut klarade jag det. Husse blev jätteglad och klickade intensivt på klickern samt gav mig belöningsgodis.

Vi tränade även på att sitta och stanna kvar medan husse låtsades plocka upp en bajshög eller när vi låtsades komma till ett övergångsställe. Att ändra uppmärksamhet från en sak till en annan provade vi också samt att våga sitta på en filt.

Nu ska vi träna på de saker vi lärt oss fram till nästa torsdag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s