Lagottolördag

 

Vilken dag! Vi var på Lagotto-träff i dag. En träff arrangerad genom Svenska Lagottoklubben i Skåne. Träffen var på Ryttaregårdens Hundcenter och vi var många Lagotto där. Jag hade fullt sjå med att hälsa på alla nya och gamla kompisar. Min brorsa Dino var också där. Han var jättefin han med. Vet inte om jag kände igen honom på en lukt eller något men där var något speciellt band som jag kände av. Dino låg på rygg med alla tassarna i luften när han hälsade på nya vovvar. Lite tvärtemot hur jag brukar göra. Hmmm, vi skulle nog behöva lära av varandra och få till ett beteende som ligger någonstans på halva vägen.

 

Jag fick prova agility. Det var hejdlöst skojigt. Lill-husse ledde mig genom slalombanan. Han hade godis i handen så det var bara att ta sikte på den och följa efter. Lite knasigt att gå runt en massa pinnar när man hade kunnat gå vid sidan om. Knasigt men kul!

 

Den ena tunneln på agilitybanan var inte öppen i båda ändarna. Det var lite läskigt och jag förstod inte riktigt vad jag skulle göra till en början. När lill-husse kröp in i änden som inte var öppen gick det upp ett ljus för mig och sen sprang jag glatt genom den tunneln också.

 

Jag testade även rallylydnad. Det var svårare än agility men himla skoj att försöka förstå nya kommando och följa efter i rörelserna. Jag och lill-husse fick riktigt bra kontakt i vissa moment. I andra moment förstod varken han eller jag vad vi skulle göra. Men övning ger färdighet. Det här ska vi köra hemma på gröningen. Störtkul!

 

Fullt fokus på korvbiten som ligger tryggt i lill-husses hand. Med tungan rätt i munnen gick det galant. Å vad det är kul med aktiviteter och att få lära sig nya saker!

 

Det var en trött Ziggy som lade sig i hundburen för att åka hem. Inte ens lill-husses keps orkade jag ta bort. Det var rätt skönt med skydd mot solen. Schysst av lill-husse att låna ut kepsen. Det var verkligen skojigt på Lagotto-träffen och jag längtar redan till nästa tillfälle.

Annonser

1 thought on “Lagottolördag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s