Valpkurs

I går började min valpkurs. Matte blev huvudansvarig hundförare under kursen. Lill-husse och husse får träna med mig utanför kurstiden. Jag tror det är bra för jag behöver få bättre respekt för matte.

Det var med stor förväntan jag hoppade in i min bilbur och åkte med till Lomma Brukshundklubb. Under dagen hade husse pratat en hel del om det. Han fixade korvbitar. Jag vek inte en tum från köket. Tyvärr tappade han inte en enda bit på golvet men jag fick en hel del ändå för jag var duktig som slutade hoppa upp med framtassarna på köksskåpen när husse sa åt mig. När vi kom till brukshundklubbens anläggning imponerades vi av de stora ytorna och alla möjligheter till träning och lek. Här kommer vi att ha massvis av skoj. Längtar redan till den där banan med massa hinder. Vill prova det tillsammans med lill-husse. Men först valpkurs.

När vi närmade oss klubbstugan blev det genast lite läskigare för där var redan flera av mina kurskamrater. Jag var nyfiken och lite skraj på samma gång. Husse satte sig på marken och jag kunde sitta tryggt mellan hans ben och samtidigt vädra och spana på kurskamraterna. Inte en enda av dem såg ut som jag men deras vovvande lät ungefär som mitt.

Först av allt på kursen ville dubbel-Karin att varje hundförare, det vill säga matte i mitt fall, skulle gå med oss hundar i koppel för att de skulle se hur vi samarbetar och hur vi beter oss när vi går kopplade. Jag försökte sköta mig exemplariskt men där var galet många dofter som gjorde det omöjligt att hålla fokus på matte hela tiden.

Dubbel-Karin förresten. Vi har två instruktörer på min valpkurs. Den ena heter Karin och den andra heter också Karin.

Att ha kontakt med varandra och vara uppmärksam tränade vi på mycket. Dubbel-Karin tyckte att jag var mycket kontaktsökande med matte och även lill-husse och husse det lilla de hade sett av hur vi umgås med varandra innan kursen började. Jag briljerade stort när dubbel-Karin bad respektive hundförare att få oss hundar att sitta på kommando. Självklart satte jag mig direkt när matte sa sitt. Fattas bara annat jag visste ju att hon hade korvbitar i fickan. Sitt är ju busenkelt. Lärde jag mig redan vid nio veckors ålder.

Jag vet precis var matte har korvbitarna!

I den sista övningen lossade matte kopplet från mig och en av Karinarna höll fast mig i halsbandet medan matte sprang bort en bit. Vi skulle tränas i inkallning. Dubbel-Karin hade pratat om att många valpar på en valpkurs blir mer intresserade av att hälsa på kurskompisarna när de släpps lösa. Inte jag. Kurskompisarna är fortfarande lite läskiga. Så fort Karin släppte greppet och jag hörde matte kalla sprang jag så fort tassarna bar mig till henne. Jag satte mig direkt på kommando och lät mig bli kopplad utan att krångla. Fick massvis av beröm. Och korvbitar.

Det här med träning och kurser tycker jag är jättekul. Längtar redan till nästa onsdag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s