Jag har simmat

20120820-195652.jpg
Håll i dig nu! Jag har simmat! Helt galet men ljuvligt skönt och avsvalkande.

Före simturen var jag ute och åkte bil igen. Gick jättebra den här gången också. Det är väldigt mycket skönare att åka bil med hundburens sidor täckta och många gosiga filtar att ligga bland. Bilresan gick till Storegård i Fjelie och en veterinär. Jag skulle få en andra valpvaccination. Har inte en susning om vad det är men man får bara gilla läget ibland.

Vi kom till ett rum med en hård brits som central möbel. En kvinna hälsade på matte, husse och mig. Husse lyfte upp mig på britsen. Veterinären, som heter Cecilia, kollade mina ögon, öron och tänder. Sen höll hon en knasig sak mot mitt bröst. Den knasiga saken hade två sladdar som gick till Cecilias öron. Ibland undrar jag vad fe där människorna sysslar med. Tokigt! Hon gillade vad hon såg. Jag är världens toppenhund! Helt överraskande halade matte fram en påse med korvbitar. Något var på gång. Jag fick flera korvbitar och bara stod fint på britsen. Bäst som jag stod där och mumsade stack det till i nacken. Jag vände huvudet för att kolla. Såg inget. Återgick till korvätandet illa kvickt. Det gäller att passa på när tillfälle ges.

Så var jag då vaccinerad mot valpsjuka, parvo och HCC. Nu kan jag gå ut och möta världen!

Väl hemma igen svidade husse om till badbyxor. Jag kände mig lite trött av värmen och lade mig på det svala klinkergolvet. Flämtade och kände mig varm. Husse lyfte upp mig och plötsligt ser jag hur han kliver i lill-husses pool. Men du tänker väl inte? Jodå, det tänkte han.

När husse sänkte ner mig i vattnet höll han mig under bröstet och i rumpan. Jag hängde som en död sill. Men när husse lättade en aning på upphållningen började mina tassar att jobba. Rörelsen kom av sig själv. Kan du fatta, det plaskade ordentligt men jag tog mig till kanten av poolen av rörelserna. Jag simmade!

Husse lyfte upp mig och gav mig till matte som ställde mig på en handduk. Det var mysigt att bli frotterad och jag var bara tvungen att bita lite i handduken. Efter badet kände jag mig mycket svalare. Tror att jag kan vänja mig vid att bada.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s