Lite upp och nervända världen

Plötsligt hör jag något som låter på husses sida av sängen och vaknar med ett slött ryck. Vad händer nu? Min mage säger inte alls att det är matdags även om jag lätt hade kunnat äta redan nu. Matte vaknade tydligen också. Hon tar ut mig i trädgården. Det är så gött att morgonkissa inom tämligen kort tid från det att jag har vaknat.

När jag kommer in några minuter senare ligger fortfarande husse kvar i sin säng. Matte lyfter upp mig till honom så att jag kan väcka honom och gosa en stund. Det är störtskönt att mysa i husse och mattes säng.

Husse kliver upp och matte går och lägger sig igen. Vad är det här? Bäst att följa efter husse. Man vet aldrig, magen kan ha helt fel i sin tidsuppfattning. Jag ser honom ta fram frukost. Tydligen enbart till honom för strax åker maten tillbaka in i skåpen. Där hämtade han tidningen. Nu sitter han och äter. Det här är galet. Husse har ju gått upp sist av alla så länge jag kan minnas.

Där plockar han undan sin tallrik. Inget över till mig? Näää. Matte kallar på mig. Jag vägrar att lyssna. Måste bevaka husse för det här är rent mystiskt. Jag följer med husse in i badrummet och kollar så att han borstar sina tänder ordentligt. När vi kommit ut från badrummet lyfter husse upp mig. Jag får en puss. Det luktar starkt.

Matte kommer upp och tar mig. Husse tar på sig skor, säger hej då och går ut. Jag hör hur en bil startar och kör i väg. Jag och matte går in i sovrummet igen och lägger oss. Först nu ser jag att klockan inte ens är sju. Men hallå! Det här är ju rent upp och ner.

20120814-074922.jpg
Glöm inte att borsta huggtänderna husse!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s