Klickerträning

Vi hade besök i dag av en kvinna som heter Karen. Hon är hundspecialist. Matte hade kontaktat henne för att få lite mer praktiska tips på träningsmetoder för att jag inte ska bita så hårt i de jag träffar och även andra spännande utmaningar och aktiviteter. Jag gillade hennes tankar och metoder. Hon belönade mig med korv och en mjukost på tub. Det var verkligen lönt att anstränga sig kan jag lova. Skulle kunna sutta på den där typen hur länge som helst.

Övningarna var kluriga. En liten matta, en musmatta, lades på golvet jag kollade på Karen, på mattan, tillbaka på Karen. Fattade ingenting. Gnydde lite och luktade på mattan. Luktade plast. Satte en tass på mattan. KLICK. Det där ljudet känner jag till. Karen gav mig en korvbit. Mums. Jag ställde en tass till på mattan. KLICK. En korvbit till! Stod kvar och det klickade flera gånger. Varje klick följdes av en korvbit. Efter ett klick kastade Karen korvbiten en bit bort. Jag for efter så klart. Husse såg ut att vara lite sugen på korvbiten men han hade inte en chans.

Jag såg att mattan flyttades till ett annat ställe. Korven var jättegod så jag gick och satte mig framför Karen. Med huvudet på sned och gulliga valpögon tittade jag bedjande på henne. Mer korv. Snälla. Hände ingenting. Hmmm. Undrar om den där mattan har något med det hela att göra. Jag gick till mattan och lade en tass på den. KLICK. Korv!

Ziggy fattade grejen! Sen skulle lill-husse prova att jobba med klickern. Vi jobbade grymt bra tillsammans. Till slut satt jag på mattan och bara lät korvbitarna klicka in i munnen.

20120812-204830.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s